Gjenstridig propellblad

Da Gul 3 nødlandet på sjøen i Risværsundet, ble propellbladene bøyd bakover i møte med vannet. Det viser kreftene som oppstår når et objekt møter vannet i stor fart.

Klikk på bildene for en større utgave.

Det ble gjort forsøk på å løsne bladene fra propellhuben, uten særlig hell. Ett blad lot seg vri 180 grader før det sa stopp. De andre lot seg ikke rikke. 

Siden har det vært gjort diverse forsøk med ulike lure metoder på å få vridd bladet tilbake til opprinnelig posisjon, men fortsatt står det 180 grader feil i forhold til de andre to. Etter å ha påført diverse mirakelkjemikalier i lengre tid for å få løst opp mulig korrosjon som muligens holder igjen, var det i går tid for å gå hardt til verks. Rå makt i kombinasjon med kraft X lang arm skulle prøves. 

To propellblad ble pakket inn i skumgummi for ikke å bli påført ytterlige skader, og det hele ble stroppet fast til en liten pallestabel og ei betongblokk som skulle tjene som motvekt.

Makta ble for stor, og gaffeltrucken løftet hele arrangementet opp fra bakken uten at bladet ga etter.

Mer motvekt skulle henges på, men hva resultatet videre ble vites ikke, fordi undertegnede måtte forlate arenaen. Fikk de det til, skal det komme en ny rapport.

Tanken er er at propellen skal utstilles sammen med flyet for å vise og vise hva som kan skje når propellen møter vannet under en nødlanding. Derfor er det viktig at alle bladene er bøyd nogenlunde likt. Dersom et skulle peke i motsatt retning av de andre to, vil vi få minst ett, kanskje to, forklaringsproblemer.

Siste: De klarte å vri propellen et stykke, men så gikk arma i asfalten. Har ikke gitt opp enda, det pønskes nå på alternative løsninger. Så langt: 1 - 0 til propellen.