Messerschmitt Bf 109 på Sola

04.10.2017

Her kommer en oppdatering fra Sola på deres Me 109-prosjekt. Vi ser gjerne at vi får flere slike små snutter om hva som foregår rundt om.

Det er stor aktivitet på prosjektet og det arbeides med EL system / radio,     kompletering med slanger rør komponenter på motor,  vi har fått støpt propellerblader  12087-10, som vi må tilpasse med nylagde lager deler tilpasset den hubben vi fikk fra dere som var til en senere modell. Det arbeides med tilpasning av ror / vingetipp på begge vingene, det lages rør / oppheng for EL kabler i vingene. Det arbeides med innvendige detaljer i kokpit og bagasjerom.

Platene med små hull på begge sider av ryggpanserplaten finnes så vidt vi vet bare på vår maskin og svart 6 på duxford. Disse monteres for å erstatte ventilene i G1 trykksystemet når flyet blir modifisert til G2 type.

På motoren har vi montert den originale Mg151 maskinkanonen som kom opp med vraket.      

 

Mvh

Ernst Knutson21.05.2016

Her er en liten oppdatering fra Sola:

Me109: Utenom det som er gjort klar innvendig  + komponenter  ( kommer sikkert et bilde fra Kjell når han har gjort delene klar for sommerens utstilling ) har vi arbeidet på venstre ving.

Her har jeg nå tilpasset flap og balanseror til vingen. Det var mye arbeid med bakkant på vingen, måtte til og med skifte en plate

Fant også at de spanske balanserorene inneholt ankermutter for deksel til opplagringen på balanseror. De var bare dekket med duk.

Nå skal vi legge vingen ned og starte på tilpasning av slat, det bil nok også mye tilpasningsproblemer med det som er laget fra før. Men det nærmer seg veldig en ving

28.04.2016

Sender en liten rapport fra Sola:


Oxygenflasker montert med de orginale skinner og låser fra deg er nå ferdige og koblet opp på en liten midlertidig "mockup" og klar for å bli instalert i flykroppen bak cokpit i vår Bf 109 med tid og stunder. Det er kun på G1 modellen vi har funnet dokumentasjon for en slik plassering. 
Mvh.
Kjell

 

 

 

Flugfest im Hirt:

Her restaureres det Messerschmitt Bf 109, og motoren startes. Flere interessante videoer. Klikk på linken under.

http://me-109.at/

 

 

28.01.2016

Motoren til Solas Messerschmitt.

Parallellt med arbeidet på flyet så pågår oppbyggingen av motoren. Nå er det fremre og bakre gearbokser som er under arbeid.

 

Engine for the Sola Bf109.

In parallel to the work on the Bf109, some work to the engine is performed. Now in the works are the front and aft gearboxes.

Solas Bf109.

Gjengen på Sola er I full gang med å komplettere Messerschmitten på innsiden. På grunn av manglende struktur og tegninger tidligere så ble noen av detaljene i bakkroppen ikke installert. Dette rettes nå opp. En av detaljene som manglet er bakvegg og dørk i bagasjerommet bak setet. Vi i Bodø kunne hjelpe med dette da vi kunne kopiere originaldelene fra Gul 3 og sende nedover. (Umalt i bildet.)

Andre ting som det jobbes med er tomhylserommet for MG151. (Grått i bildet.) Her ble også dette forarbeidet i Bodø med bakgrunn i deler og opplysninger vi hadde her i Bodø. Tomhylserommet  tilpasses nå til flyet på Sola.

Samarbeidet mellom Sola og Bodø har vært til stor nytte for begge parter for å komplettere våre to prosjekter.

Bf109 at Sola.

The team at Sola is busy completing their Bf109 project. Most of their efforts are now inside the fuselage. Aft of the cockpit some necessary            rework had to be done because of incomplete original structure. They have now done almost all of it except for the packroom aft of the cockpit. Needed structure for this area were made at Bodø, (We copied this structure from Yellow 3.) and are to be installed shortly. Another area of work is the compartment for spent cartridges (MG151). Here the compartment also was done at Bodø. (Light grey in the picture.)


 

03.12.2015

Nytt fra Sola!

Fra Sola kommer nyheten at gjengen er i full sving med oppbyggingen av motoren til deres Bf109. (se bildet)

I tillegg er teamet i ferd med å male om bakkroppen fra RLM66-farge til RLM02-farge. Denne siste er det som er korrekt. Jeg har levert delene til bakre del av bagasjerommet (som de ikke hadde fra før) og forhåpentligvis vil dette komme på plass i nær fremtid. (Bakveggen i bagasjerommet er samtidig feste for oksygenflaskene.)

 

 

News from the Sola Museum.

From the Sola Museum we have a report that their DB605 intended for their Bf109 project is being assembled. (see picture)

In addition to this, the team is busy repainting the aft part of the fuselage. They are changing the color from RLM66 to RLM02. (The latter is the correct color.)

I sent to them the aft structure for the luggage compartment and hopefully they are busy installing this in a few days time. (The aft wall of the luggage compartment is also the mounting for the oxygen bottles.)

Bilde av Solas Bf 109. Nydelig!

A picture of Solas Bf109 project. Enjoy!

Fra Sola kommer en liste over deler som er tilgjengelig for bytte/salg. Ta kontakt dersom det er noe av interesse!

From the Sola Museum comes a listing of surplus parts available for trade/sale. Make contact if interested!

Sola

   
 

           

Solas Messerschmitt Bf 109-prosjekt.

Fra Egil Endresen på Sola kommer tre bilder som viser fremgangen på deres Messerschmitt Bf109-prosjekt. For øyeblikket så er aktiviteten på motorcowlinger/innvendige detaljer i vingen.

 

Sola museum Messerschmitt Bf 109-project.

From Egil Endresen comes three pictures showing the progress on their Messerschmitt Bf 109-project. At the moment the priorities are on the engine cowlings/internal details of the wings.