Politihelikoptret tilbake i Bodø

Først ble helikoptret fløyet til Bodø for overrekkelse til Norsk luftfartsmuseum. Så ble det transportert pr. trailer sørover igjen for demontering av deler som skulle gjenbrukes. I uke 4 kom det tilbake til Bodø landeveien for å bli satt inn i samlinga til NL, men først ble det en tur innom verkstedet for klargjøring.

05.02.2021

Et Bell 47 helikopter henger under taket i helikopterutstillingen. Første helikoptertypen som ble brukt av Luftforsvaret. På tross av sin spinkle konstruksjon ble det benyttet til søk og redning, og med utvendig båre påmontert, også som ambulanse.

Ved siden  henger også Norsk Luftambulanses første helikopter med den imponerende betegnelsen "Messerschmitt-Bölkow-Blohm BO 105 CBS", produsert av Piper Aircraft Corporation.

Helikoptret er av typen Eurocopter EV135 T2+. De friske fargene pynter godt opp i de ellers nokså grå omgivelsene.

26.01.2021 xxx

Etter et kort opphold i verkstedet for en siste klargjøring, skal helikoptret flyttes over til museet hvor det blir plassert i avdelingen for spesielle helikoptre. Det som mangler er å få inn er en Sea King, men den kommer nok om ikke så altfor lenge når utfasingen starter for alvor.

Fra før er det første helikoptret til Norsk Luftambulanse kommet på plass oppe under taket.

Med SeaKing og politihelikopter begynner samlingen å bli komplett. 

På luftforsvarssiden står en Lynx som har tjenestegjort i kystvakten, både som oppsyn og redning. Ingen andre Lynx har så mange timer i lufta som denne.

Cockpit trenger en opprydding. Under foran henger varmesøkende kamera.

Ketil har tatt en pause fra vaskingen. På skroget, bak eksosuttakene var det en del fett sot som han fikk fjernet.

Rotorbladene kom i egne transportkasser. De blir montert når skroget er kommet på plass inne i museet.