F16, halenummer 674, på vei til utstillingen på Luftforsvarsmuseet.

01.03.2022.

Det finnes ennå "spesialstyrker" på den nå tilsynelatende forlatte Bodø Flystasjon. Her en rådslagning mellom "traktorjeger" Nora og sjef for Luftforsvarets museum (LMU) major  Anders Utgård.

Tema: "Hvordan skal en trang port best forseres uten å få skader på vingetippene"?

Ryddejobben. ....

Luftforsvarsmuseet og Luftfartsmuseet har i hvert fall ett felles problem; plassmangel. For å få F16 inn i utstillinga på Luftforsvarsmuseet måtte et eller flere andre utstillingsobjekter vike plass. Denne gangen var det den flotte tigermalte F5. Synd, for den har vært et sjelden godt blikkfang, og har fått besøkende til å undres. Den er også unik, så mitt valg ville blitt noe annet. Nå er valget tatt, og det får vi akseptere. Gjort er gjort og spist er spist.

"Traktorjegerkommandoen" ble engasjert for å stå for transporten etter at deler av porten var fjernet.

Kryssing av Olav Vs gate gikk greit. Transporten fortsatte til Bodø videregående skole, avd. Flyfag sine lokaler i motsatt ende av museet. Her er det ledig lagringsplass. De har en F5 fra før, og har et gunstig inneklima for oppbevaring av fly. Her blir tigeren ståend og avvente sin videre skjebne enten det blir i Bodø eller et ennet sted i kongeriket. Håper den kommer til heder og verdighet igjen.

https://www.luftfartsmuseum.no/northrop-f5-a-freedom-fighter

https://www.an.no/ikonisk-jagerfly-matte-vike-for-legenden/s/5-4-1557936

Venter på at noen skal gjøre porten vid. Den er høy nok fra før.

Inne på flyfag står det både fly og elikoptre.

F16 med halenummer 674 på vei til utstillingen.

Tauingen på stasjonsområdet gikk problemfritt. Asfalt og rette strekninger. 

Den brede asfalterte veien som tankbilene benytter måtte forlates ved innkjøringen til museområdet.

Nora måtte med traktorhjulene på høyresida ut i gjørma. Hun var ikke så mye bekymret for traktoren, men mest for de smale og små flyhjulene.

Flyet var uten motor og selvfølgelig tømt for drivstoff, og det var med på å redusere vekta betraktelig. Når markeringslysene på vingetippene ble bøyd inn under vingetippen, gikk passeringen av porten fint med ca 10 cm klaring.

Nora konstaterer at både vingetippen og porten er like hele. Ikke nødvendig å skrive TS denne gangen heller. (TS=Tap og skademelding)

Turen frem til Olav V gt. var som en tur bortover "Catwalken" med mye fotografering og en del publikum.

Hit men ikke lenger. Trafikken måtte stoppes før gata kunne krysses.

Endelig framme ved porten inn til utstillingen til LMU. Tauetraktoren ble koblet fra og tauestaget fjernet.

De som hadde klargjort flyet for utstilling hadde signert inne i hjulbrønnen til nesehjulet. Nora var den siste som signerte.

Ei elektrisk drevet vogn ble koblet til nesehjulet. Deretter ble flyet buksert de siste meterene gjennom porten og inn i utstillingslokalet.

Nå skal flyet utstyres med "Nozzel" i bakenden, slik at det kan se ut som om det fortsatt står en motor i flyet. Det skal også monteres våpen uten innmat på/under vingene. 

Instrumentene er fjernet fordi de var av nyere utgave og fortsatt i bruk.

Vi fikk for en tid tilbake tak i et instrumentpanel av en litt eldre versjon som vi har restaurert nesten ferdig. Når det er ferdig, skal det inn i cockpit.

Som dere skjønner er det fortsatt litt å puske med før alt er på plass.

Tre uker senere - 21.03.2022

Klikk på bildene