Bilder fra Asbjørn Borge

Asbjørn Borge har gitt oss tillatelse til å publisere disse private bildene. Noen av bildene forteller en del av historien til luftsportsmiljøet i Bodø for 50 - 60 år siden.

 

 

 

I de dager var det et aktivt seilflymiljø i Bodø. Mye av flyaktiviteten foregikk på Rognan flyplass eller den gamle grusstripa på Røsvoll i Rana.

                 
     

Asbjørn oppsalet med fallskjerm og vest og klar for tur med "vår" Lehrmeister. Flyet tilhørte Bardufoss Flyklubb. Bildet er tatt på Rognan.

 

Bildet er tatt under et slep fra Rognan til Røsvold i Rana. Slepeflyet ble ført av Anders Holmen som har tatt bildet. I seilflyet befant seg Knut Støre og Jan-Ole Erikstad.  Sterk motvind gjorde turen over Saltfjellet ekstra spennende med tanke på drivstoff-forbruket, men det holdt med akseptabel margin.

   

 

 

Begge bildene: Asbjørn har akkurat landet med Bergfalke på grusstripa på Røsvoll etter å ha vært oppe i litt over 5 timer.

 

Det var for å klare kravet til "Sølv-C".

   

 

Fra flyplassen på Rognan en gang mellom 1970 og 1980. To seilfly og et slepefly. Flyet nærmest er LN-GBV. I denne perioden var det stor aktivitet ut fra flyplassen på Rognan.

 

Fra Notodden: På kurs for seilflyinstruktører.

Flyet er en K8-B.

     

 

 

Som meteorolog var han også innom Jan Mayen.    
     
 

Bildene over og til venstre viser delene av en FW 200 Condor som fløy inn i en fjellside på Jan Mayen under krigen. Over en del av vingen, til venstre deler av haleflaten. Delene er fredet.

Det er ofte tåke rundt fjelltoppene på Jan Mayen, og mest sannsynlig har flyet kommet inn i tåka og kollidert med fjellet.

Mauseren var med fordi det var påbudt med bevæpning dersom man skulle ferdes ute i naturen. Teoretisk sett kunne det dukke opp en isbjørn.

 

Mer om ulykken: http://home.online.no/~vteigen/flycrash.html

 

 

 

 

En av motorene ble slått løs og trillet nedoverbakke i forbindelse med crashet. Den ble ganske demontert før den la seg til ro

 

Delen som Asbjørn har foten på er en del av understellet. Rundt om er det strødd med smådeler.

 

 

   
På tur i Storefjell, Saltdal kommune.     
     

Dette flyet, en Ju 52, ble våren 1940 skutt ned av en britisk Gloster Gladiator som opererte ut fra feltflyplassen som i all hast var anlagt i Bodø.

 

Som det fremgår av bildene var flyet utstyrt med våpen slik at det kunne forsvare seg, men i dette tilfellet hjalp det lite.

     

Ola Sæther og Knut Støre var med på turen opp til vraket. Årstallet var trolig 1980.

 

Blant vrakdelene lå også en sko.

 

 

   

"Bølgeblikket" indikerer at det var en JU 52 som hadde gått ned.

 

Rustne våpen lå rundt om. Legg merke til Mauserkolben til venstre i bildet.

Litt mer informasjon om saken: http://ktsorens.tihlde.org/flyvrak/storfjellet.html

 

 

   
Så kommer en avdeling med diverse bilder knyttet til enkelthendelser.    
     

Her er Asbjørn avbildet på vingen til en Messerschmitt 108. Han var nettopp konfirmert og hadde kjøpt seg et bokskamera for konfirmasjonspengene. Mange av bildene på denne sida er tatt med dette kameraet.

To Me 108 sto på hver sin betongdrue tilhørende den gamle plankeflyplassen. Flyene ble bukt av Widerøe til luftfotografering. Årstallet er 1952.

 

1. solotur for Asbjørn Borge i LN-SAI. Legg merke til skiunderstellet. Ikke vanlig på 1. solo. Stedet er den gamle stripa på Røsvoll.

 

 

 

 

I 1952 ble det arrangert en leir for flyinteressert ungdom på Bardufoss. Asbjørn var en av deltakerne. Bildet av  Spitfire er tatt i forbindelse med leiroppholdet.

 

Storch på Bardufoss i 1952. Bildet er tatt i forbindelse med det tidligere nevnte leiroppholdet. Trolig var det dette flyet oberstløytnant og ulvejeger Hans G. Lund benyttet seg av på ulvejakt.

 

 

   

Ju 52 merket SAS på Bodø sjøflyhavn. Flyet bukseres inn av en av ekspedisjonsbåtene, trolig den som tilhørte Luftforsvaret. Årstallet er trolig 1955.

 

Bildet har han fått av sin svigerfar og viser bombingen av Bodø 27. mai 1940. Husene langs kaikanten ble på mystisk vis spart.

 

 

 

 
 
 

En Auster som havarerte på nordsiden av Løpsfjellet utenfor Bodø. Nedovervind på lesiden av fjellet presset trolig flyet ned og det traff ei fjellhylle. Både flyver og passasjer klarte seg. Flyet tilhørte et sameie bestående av personell fra 719-skvadronen. Bukta i høyre billedkant er Geitvågen som er campingplass, badeplass og friluftsområde.

Innvielse av flyplassene på Leknes og i Svolvær

 

 

 

I 1972 ble Svolvær og Leknes lufthavner åpnet på samme dag. Representanter fra flymiljøet i Bodø, bl.a. Asbjørn Borge og Jan Erik Lie, var med på åpningen begge steder.

Bildet er fra Leknes Lufthavn.

 

 

Fra åpningen av Svolvær lufthavn, Helle. NAK's representant Jan Erik Lie på talerstolen. Hilser fra NAK.

Bodø Flyklubb

   

En tid holdt Bodø Flyklubb til i en dukhangar. Bildet tatt fra Sør Vest.

Foto: Jan Erik Lie

 

Samme hangar sett fra Nord Øst.

Foto: Jan Erik Lie

Fra Gunnar Koch har vi fått følgende:
 
LN-MAS var en Piper L-4 J  Cub som Bardufoss Flyklubb hadde fra 1947 til 1959.  Flyet var en de 50 Cubene som NAK kjøpte fra US Armys overskuddslagre i 1947.  Det var en av de første som ble ferdig overhalt og levert til klubbene høsten 1947.  Under overhalingen ble “glassburet” bak fjernet og erstattet med halvsirkelformet vindu som på de sivile J-3 Cubene. Flyet ble fløyet på ski fra Oslo til Bardufoss. Opprindelig var flyet sølvfarvet med rett blå stripe som de fleste andre NAK-Cubene.  Bildet viser flyet slik det var malt etter omtrekkingen på begynnelsen av 50-tallet.  Malingen var inspirert av den malingen Piper benyttet på den tiden.