Spitfire Mk IX, replica

 

 "Lillespiten" er et elegant fly, også i sort/hvitt

     
        Leif Lyngby foran "Lillespiten" på Luftsportens dag. Leif Lyngby er en av forfatterne av tekstene vi legger ut om flyene på Norsk Luftfartsmuseum. Etter krigen fløy han blant annet Spitfire i Norge.

 

Ved cockpiten står Tor Olsen, konservator i Avinor, og den som kunne starte motoren.

 .    
     

I 1981 besluttet Henrik Bjørnaa seg for å bygge en replica av en Spitfire Mk IX i forminsket utgave. Firmaet Thunder Wings i Scottsdale Arizona leverte byggesett , som var basert på glassfiberarmert plast med forsterkning av carbonfiber. Byggesettet ble levert, med ett års forsinkelse, som støpte paneler og seksjoner som skulle støpes sammen i jigg for å sikre mot skjevheter.

Motor var planlagt å være en V-12 Jaguarmotor med 350 hk , modifisert for bruk i fly. En firebladet propeller ble kjøpt fra Tyskland.Understellet er opptrekkbart og basert på Varga Kachina Main Gear Leg, som er en enkel mekanisme som er basert på spiralfjærer med oljedempning som støtdempere isteden for gass og hydraulikk. Systemet krever lite vedlikehold på grunn sin enkelhet. Instrumentering og cockpit er lagt så nær opp til originalen som mulig.

Byggingen som i utgangspunktet var beregnet til opptil 2 år ,tok nok atskillig lenger tid. Først i 1993 var flyet kommet så langt at det skulle fraktes fra Lena til Gardermoen. Da flyet var støpt i ett, og vingene ikke kunne demonteres, måtte flyet settes på høykant på en henger. Det ble en ganske høy last, og politiet ble oppmerksom på den «tvilsomme» transporten, men heldigvis ikke før flyet var like ved Gardermoen. De siste monteringer, maling og testing ble gjort på Gardermoen.

Etter at alle kontroller og godkjenningspapirer var i orden ble det foretatt takseprøver. Den 2. august 1995 skulle Bjørnaa utføre en høyhastighets takseprøve. Dette innebar at flyet skulle kjøres på bakken med så høy hastighet at halehjulet var av bakken, og at flyet hadde over steilehastighet.

       

Da Bjørnaa trakk tilbake gassen, kanskje litt for brått, lettet flyet fra bakken, steilet og falt ned på høyre hjul, antagelig med en skid mot siden slik at belastningen på låsepinnen til understellsleggen ble for stor, og den knakk. Det medførte at understellet kollapset , flyet fallt ned på høyre ving, propellen ble splintret.

Etter havariet forlangte Luftfartsverket så omfattende kontroller at Bjørnaa ikke fant å kunne gjennomføre dette hverken arbeidsmessig eller økonomisk.

Flyet ble derfor tilbudt Luftfartssentret i Bodø som med glede tok i mot dette unike bevis på hva som kan gjøres av «hjemmebyggere» i en garasje.

Tekniske data:

Type: Spitfire Mk IX , Ca 4/5 størrelse

Motor: Jaguar ,modifisert , 350 hk

Vingespenn: 8,00 m

Lengde: 6,50 m

Høyde: 1,75 m

Vekt: 1065 kg

Max vekt: 1300 kg

Max flytid: 5 timer(250 l bensin)

Marsjhastighet m/75% motor:240 mph/390km/t