Norwegian Boeing 737-300

Flytting av Norwegians Boing 737-300 med kjennetegn LN-KKW til Norsk Luftfartsmuseum.

10.09.2020

Klikk på bildet

LN-KKW's siste landing, Bodø flyplass 9. des. 2015

kl. 12:21

 

En liten velkomskomite.

Ren og pen innvendig.

På vent, uten motorer.

....

Flyet ble gitt som gave til Norsk Luftfartsmuseum (NL), og landet på Bodø flyplass onsdag 9. desember 2015. Museet var ikke klar til å sette flyet inn i noen form for utstilling der og da. DE fikk tilltalse av ledelsen på flystasjonen til å lagre flyet i fri luft utenfor Hangar 9 som er en hangar som NL disponerer, innenfor sikkerhetssonen på flystasjonen. Her sto flyet trygt under flystasjonens bevoktning, og ikke gjemt og glemt i en hangar som det har vært påstått i enkelte publikasjoner.

Det ble også satt inn luftavfukter som tok seg av fukt og kondens som måtte oppstå. Folk fra museet har med jevne mellomrom sett til maskinen og forsikret seg om at den har det bra. Brannstasjonen har utført høytrykksvasking for å få bort forurensinger som kunne være skadelige. I tillegg har det vært tilkoblet strøm med rett spenning og amperestyrke slik at systemene kunne kjøres.

Flyet står uten motorer og jakten på motorer har pågått mer eller mindre hele tiden. Aero Norway visste om en ledig motor i Norge som museet får overta, og lovte samtidig å fortsette jekten på motor nr. 2 hos sine forbindelser i USA.

      

Flyttingen av et så stort og tungt fly er ikke enkelt og slettes ikke gratis. Veisystemet fram til museet er ikke dimensjonert for slike tunge og ikke minst brede transporter.Hjulene må rulle på solid underlag, og ikke minst må det lages en solid betongplattform hvor flyet kan stå trygt. 

Det er meningen at LN-KKW skal bli noe mer enn et utstillingsobjekt. Museet har sett på muligheten for å bruke flyet i formidling, og flyfag er interessert i å bruke det til undervisning. 

LN-KKW skal plasseres der hvor Jet Commander "Ole Martin" har stått fram til nylig. Flyet er oppkalt etter tidligere rektor ved Bodø videregående skole Ole Martin Rognan, og tilhører egentlig Nordland Fylkeskommune v/Flyfaglinjen, og modent for skroting etter mange år ute i bodøværet. For noen dager siden ble "Ole Martin" tauet fra platten sin og plassert foran porten til flyfaglinja. Flyet blir trolig skrotet.

På denne plenen sto Jet Commander, og over den samme plenen må LN-KKW flyttes for å komme på betongplattformen som skal støpes.

Klikk på bildet

Jet Commander utenfor porten til Flyfaglinja.

    

Det koster noen millioner å få til en flytting. Da alt så ut som mørkest, kom flystasjonen opp med et tilbud om assistanse som reduserte utgiftene betraktelig, og samtidig løste noen av de største transporttekniske utfordringene museet sto ovenfor. Det resulterte i at finansieringen lot seg løse, og arbeidet med å lage plattingen kan forhåpentligvis starte om ikke så lenge.

Vi lover å følge utviklingen i saken.

Klikk på bildet

I det fjerne kan LN-KKW så vidt skimtes.