Me 109 på vei til utstilling

Alle fotoene: Bård Skålbones

Klikk på bildene for forstørrelse

Torsdag 27. august ble vår Me 109, "Gul 3", atter en gang lastet opp på platten til Bodø Bilberging. Forrige gang var da den ble transportert til lakkeringsverkstedet som forsvaret har i Bodin Leir, like utenfor sentrum. Flyet blir behandlet forskiktig som et egg, og har så langt unngått transportskader.

    

Merkingen er kommet på plass, og er så korrekt som det kan bli. I tillegg er kamuflasjen frisket opp og tilført noen flere skygger og fargetoner. Håper at alle selvutnevnte eksperter der ute er fornøyd med resultatet, og kan slå seg til ro med at det egentlig ikke finnes noe fasitsvar, kun noen  retningslinjer.              

        

                                                                                                

Klar for rygging inn i porten til Bodø Videregående Skole, avd Flyfag. De holder til i sørenden av museet, og større gjenstander som skal inn i utstillingen må transporteres gjennom verkstedet deres for å komme inn i museumslokalet. De neste gjenstandene som skal inn samme veien er politihelikoptret og en Sea King.

I bakgrunnen sees innkjøringen til Bodø Hovedflystasjon. To hangarer vises på bildet. De er fra krigens dager og fortsatt i bruk, og var en del av "Tysker- eller Plankeflyplassen". Disse hangarene og andre tilsvarende hangarer rundt om, bl.a. på Bardufoss, ble oppført av den kjente tyske rørprodusenten Mannesmann, et firma som fortsatt eksisterer. Derfor kalles de "Mannesmannhangarene".

På plass i det midlertidige utstillingslokalet hvor vingene og propellbladene skal monteres. Rommet kalles "Himmelrommet". Her skal det lages en spesialutstilling. I tilegg til Gul 3 blir det både bilder og tekst på veggene. Utstillingen åpnes 13. oktober. Senere skal flyet stilles ut i Luftforsvarsmuseet lokale sammen med FW 190, som står der fra før.