Jumo 211, Motor til Ju 88 i England

Restaurering av Jumo 211 i England

 

JU 88 var utstyrt med to stk Jumo 211 motorer. Motorene var V 12 med hengende sylindre og væskekjølt, og den mest brukte motoren i tyske bombefly.

Motorene som er samlet inn er av ulik kvalitet, med tanke på restaurering. De kommer fra fly som enten har crasjet under nødlanding eller havarert under andre omstendigheter.

Derfor måtte vi plukke deler fra flere motorer for å få erstattet de som var ødelagt.

Red Hill Museum har byttet navn til Wings Museum.

De som ønsker å vite mer om Jumo 211 kan klikke på lenken: http://en.wikipedia.org/wiki/Junkers_Jumo_211 

De som ønsker å følge restaureringen av Jumo 211 motoren ved Wings Museum i England kan klikke på denne lenken:
https://www.facebook.com/pages/Wings-Museum-Junkers-Jumo-211/160855500782645 

 

01.05.2015

Det går framover med restaureringen av Jumo 211 på Wing Museum i England.

To follow up my last message, some photos taken today, as you can see the team has been busy!

Enjoy.

Daniel
Wings Museum

 

 

30. mars 2014     

Fra Wings Museum i England fikk vi en serie bilder som viser hvor langt de er kommet med restaureringen av Jumo 211. De er fornøyd med framgangen i monteringen av motoren som for øvrig kan tørnes for hand. Gearbokser er snart klar for montering.

De ber om å få tilsendt flere deler både til sin og vår motor for å kunne opprettholde "trykket". Målet deres er å være ferdig tidlig neste år. Godt jobba! 

 

Today I sent a number of photos (3 e-mails) to show you progress on your engine. As you can see we are progressing very well, the engine is turning by hand. The gear box is ready for fitting in the next few weeks.

I have requested a number of items for your engine and also ours, sorry to chase you up, but I wondered if you had managed to look for any of the parts? I realise the weather is probably a problem for you looking at the storage hanger.

It would be huge boost to the team to obtain the parts so we can move forward with your engine, as we would like to complete it by early next year.
Daniel

     
 
     
 
     
 

 

 

                  

 September 2008

 

 

Til vår Ju 88 trenger vi to restaurerte motorer. Bildene viser to av BLHF's medlemmer i ferd med å gjøre en Jumo 211-motor klar for å sendes til Redhill-museet i England. Der har de tidligere mottatt en motor fra NL. Den skal engelskmennene restaurere og ha i egen samling. Som betaling for motoren de mottok, skal de restaurere en motor for oss.

 

Motorene hadde trepropleller fordi ved krasj ble det gjort mindre skader på motoren, og i tillegg var aluminium mangelvare.

     

Det var utrolig lite utvendige korrosjons-skader, tatt i betraktning at motorene hadde ligget ute i rundt 60 år. Innvendig var det nesten ikke korrosjon. Alle større bolter var satt inn med grafittfett, og kom løs uten problemer.

Motor nr. 2 må vi restaurere selv. Når det arbeidet starter, er ikke bestemt. Motor og nødvendige erstatnings-deler ligger på lagret.